top of page

Zwangerschapsshoot

Een tijd terug deed ik op social media een oproep voor vrij werk waarin in zocht naar een zwangere vrouw.

Na veel mooie en leuke reacties heb ik uiteindelijk met Sarah, bij haar thuis afgesproken. Vorig jaar fotografeerde ik de bruiloft van Sander en Sarah (zie hier) en nu zijn zij in verwachting van hun eerste kindje.

Waarom ik juist een zwangerschap voor vrij werk wilde fotograferen? Ik heb het vrouwenlichaam altijd al interessant en vooral mooi gevonden. De vormen, de kracht, de mogelijkheden. Want even serieus, hoe mooi is het dat het vrouwenlichaam in staat is om een kind ''te maken'' en te baren? Dat is toch fascinerend? En jaloersmakend als man zijnde?

Vroeger tekende ik als kind veel. En al snel tekende ik vrouwen die kinderen hadden of zelfs kregen. Naast deze tekeningen schreef ik dan altijd een biografie over hoe oud ze waren, hoeveel kinderen ze hadden en waar ze trots op waren.

Inmiddels teken ik veel minder en fotografeer ik vooral. En ja, ook al vaker zwangere vrouwen. (zie hier)


Ik doe dus wel vaker zwangerschapsshoots, maar niet vaak thuis en al helemaal niet zo ''naakt''. Maar ik wil graag aan jullie laten zien hoe het ook kan. Ik snap dat het natuurlijk belachelijk spannend is om halfnaakt op de foto te gaan. Maar juist door die kwetsbaarheid maakt het de foto des te sterker (vind ik dan hè). Ik vind dat wij vrouwen ons lang niet altijd beseffen hoe mooi we zijn en hoe geweldig het is wat ons lichaam allemaal kan. En helemaal zo'n zwangerschap. Hoe vaak maak je dat nou mee. Je lichaam verandert, het draagt een kind, je vormen veranderen en de natuur neemt het deels van je over, het regelt het gewoon allemaal. Dit wil ik graag vastleggen zoals het is, intiem, bijzonder en krachtig.

Zoals het is, zonder poespas en lekker thuis in jouw eigen omgeving.

Ben je zwanger en heb ik je geïnspireerd? Je mag dan uiteraard altijd contact opnemen. Maar ik ben vooral benieuwd hoe jij hier over denkt en wat je van deze stijl en de foto's vindt? Laat je het mij weten?
211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page